pátek 7. září 2012

_keď jablká nepadajú ďaleko od stromu/ Apfelkuchen

Konečne koláč, keď som svoj blog nazvala káva a koláč a stále sem dávam len nejaké slanotiny. Jablkový a jesenný. Opäť je to desaťminútová disciplína v kuchyni, takže to stihnete pokojne, bez stresu aj po návrate z práce, školy alebo brigády.

Endlich ein Kuchen, wenn ich mein Blog Kaffee und Kuchen gennant habe und ich gebe hier immer salzige Gerichte. Äpfel und Herbst. Es ist eine 10-min Disziplin in der Küche, so sie können es einfach nach Ihrer Arbeit, Schule oder Ihrem  part-time Job schaffen.




_potrebujeme/ Zutaten:

- 5 jabĺk/ 5 Äpfel
- vanilkový cukor, žiaden vanilín/ Vanillenzucker
- vlašské orechy/ Walnüsse
- 200 gramov lístkového cesta / 200 Gr. Blätterteig
- maslo/ Butter



_postup/Ablauf:

Vyvaľkáme cesto na obdĺžnik, naukladáme naň jablká, pekne pravidelne, tak ako je na obrázku. Nie, že by som Vás do toho teraz nútila, ale vyzerá to lepšie. Posypeme cukrom, orechami, nasekanými na hrubo a  na vrch dáme kúsky masla. Pečieme asi 15 minút alebo do môjho obľubeného "zlatova" a voilá!
Rollen Sie den Teig und geben sie die Äpfel darauf. Machen Sie es schön, geordnet, damit Sie einen schönen Kuchen haben. Natürlich zwinge ich Ihnen nicht dazu, aber es sieht dann besser aus. Bestreuen Sie es mit Zucker, mit Walnüsse und kleine Stücke der Butter. Backen Sie es für 15 Minuten oder bis der Kuchen Golden-braun wird und voilá!



Žádné komentáře:

Okomentovat