čtvrtek 1. listopadu 2012

_poulet au romarin

Tak! Konečne mám pre vás niečo, čo pripomína moju cestu do Francúzska. Toto "poulet" - kurča na rozmarýne a citrónoch. Jednoducho super kombinácia, pripravená bez veľkej námahy.

So! Endlich etwas, was an meine Reise nach Frankreich erinnert. Dieses "poulet"- Hähnchen mit Rosmarin und Zitron. Einfach tolle Kombination vorbereitet ohne große Mühe. 


_potrebujeme/ Zutaten:
- 1kura / 1 Hähnchen
- 10 vetvičiek rozmarýnu/ 10 Gezweige  Rosmarin
- 1/2 hlavičky cesnaku/ 1/2 Kopf Knoblauchs
- 1 - 2 citróny/ 1- 2 Zitrone - bio
- Soľ/Salz
- korenie/ Pfeffer
- 30 gr. masla/ 30 Gr Butter

_postup/Ablauf:

Predhrejeme rúru na 180°. Do vnútra kuraťa vložíme cesnak, rovnako ako aj polovicu rozmarýnu. Pod kožu kurať dáme kúsky masla a časť vetvičiek rozmarýnu. Nakrájajte citrón / 1 / na štvrťky a potrite ním kura tak, že pritom naňho šťavu aj vytlačíte. Druhý citrón rovnako nakrájajte a vhoďte ho do pekáča spolu z posledným zvyškom rozmarýnu.Okoreňte, osoľte, pridajte pohár vody. Pečte 10 min v rúre. Potom znížte teplotu na 120°a nechajte piecť 2.5 - 3 hodiny.



Heizen Sie den Ofen auf 180 Grad. Legen Sie der Knoblauch, sowie die Hälfte der Rosmarin ins Huhn. Unter die Haut von Huhn teilen Sie Stück Butter und Rosmarin Gezweigs. Schneiden Sie die Zitrone / 1 / auf die Quartale und breitete es über das Huhn, so dass Sie Bisschen Saft an ihm drucken. Schneiden Sie die zweite Zitrone und werfen Sie sie einfach zusammen mit den letzten Gezweigs Rosmarin in die Backpfanne. Gewürzen und gesalzen Sie das Huhn fügen Sie noch eine Tasse Wasser in die Backpfanne. Backen Sie 10 Minuten im Ofen. dann reduzieren Sie die Temperatur auf 120 ° und lassen backen 2,5 bis 3 Stunden.

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