Toto je skvelá jesenná zahrievacia polievka. Takto si ju pripravíte:
Das ist eine schöne orange erwärmende Suppe. So bereiten Sie sie vor:
dužinu z jednej tekvice hokkaidó/ asi 400
gramov/, nakrájaná na kocky / 400 GR. Hokkaidó auf kleine Stücke geschnitten
1 cibuľa, nakrájaná nadrobno/ Zwiebel, geschnitten
1 mrkva, nastrúhaná/ 1 Karotte gereibt
2 polievkové lyžice hladkej múky / 2 EL Mehl
slnečnicový olej / Sonnenblumenöl
liter slepačieho alebo hovädzieho vývaru / 1 Liter Hühner od. Rindbrühe
lyžička bieleho korenia/ TL weiß Pfeffer gem.
soľ/ Salz
štipka mletej rasce/ Kummin, gem.
125 ml 12 - percentnej smotany/ 12 - Prozent fette Schlagsahne
3 polievkové lyžice crème fraîche / 3 EL crème fraîche
1
polievková lyžica jabčného alebo vínneho octa / 1 EL Apfel oder Weintrauben Essig
_postup /Ablauf:
Na
oleji speníme cibuľu. Pridáme tekvicu, nastrúhanú mrkvu a osmažíme. Posypeme
múkou, zamiešame, pridáme biele korenie, štipku soli a rascu. Zalejeme vývarom.
Polievku necháme vrieť tak dlho, kým tekvica nie je mäkká. Polievku odstavíme,
dame do nej crème fraîche a
rozmixujeme. Počas mixovania si opečieme tekvicové semiačka. Polievku nalejeme
do tanierov, posypeme opraženoými tekvicovými jadrami, dochutíme pár kvapkami
tekvicového oleja a zjemníme troškou smotany.
Žádné komentáře:
Okomentovat