INGREDIENCIE /3 osoby/
-
250 –
300 gramov červenej šošovice
-
1
vrchovatá lyžička kurkumy
-
1
lyžička čerstvo nastrúhaného zázvoru
-
1
čili paprička, nasekaná nadrobno
-
1
ošúpaná paradajka, nasekaná na kašu
-
1malá
cibuľa
-
1
strúčik cesnaku
-
olivový
olej
-
zarovnaná
lyžička korenia Garam Masala
-
250 gramov
ryže basmati
-
kúsok
masla
POSTUP:
Najprv si pripravíme ryžu. Na jednu dávku
ryže potebujeme 2 dávky vody. Ja k ryži pridám vždy kúsok masla, posolím,
zakryjem a varím, kým je ryža „ticho“ a nepočuť bublajúcu vodu, vtedy
je hotová. Necahjte ju však ešte prikrytú, pretože potrebuje ešte „dobehnúť“.
Medzitým ako sa ryža varí si pripravte
šošovicu, ktorú poriadne premyte a varte vo vode s lyžičkou kurkumy
asi 15 minút domäkka.
Rozpáľte olej v dostatočne veľkej
panvici. Vysypte naň cibuľu a nechajte ju zosklovatieť. Potom pridajte
cesnak, ktorý opekajte asi pol minúty, tak aby nezhnedol, potom by celé jedlo
dostalo nepríjemnú chuť. Daľej pridávajte zázvor, čili, paradajku a všetko
spolu chvíľku opekajte na panvici. Zmes sa takpovediac vysuší. Keď sa tak
stane, pridajte scedenú uvarenú šošovicu. Chvíľku to ešte povarte, približne 3
minúty. Odstavte dhál z plameňa a celkom na záver pridajte Garam
Masalu. Posoľte, zamiešajte
a servírujte s pripravenou ryžou.
Žádné komentáře:
Okomentovat