Nechce sa mi do nemčiny, tak som sa rozhodla, že si od nej dám na chvíľu úplnú pauzu. Písať recepty budem teda na nejaký čas opäť len po slovensky.
Mám nový recept inšpirovaný z časti marockým receptom z Apetitu a z časti mojou novou libanonskou kuchárkou ( úplne na nej fičím! ). Je to vlastne kura s kuskusom, ale s takýmto medzinárodným šmrncom to znie oveľa zaujímavejšie.
Potrebujeme
.
2 osoby
.
kuracie prsia ( 2 )
na marinádu:
3 polievkové lyžice medu
lyžičku Harissy
štavu a kôru z jedného citróna
šťavu a kôru z jedného pomaranča
rímsky kmín
soľ
.
na kuskus:
150 gramov kuskusu
muškátový orech
rímsky kmín
soľ
škorica
/hodia sa aj hrozienka alebo petržlenová vňať - v druhom prípade však vynechajte škoricu/
.
jogurt / min. 10 prcent tuku/
ružové korenie
Postup
.
Prísady na marinádu zmiešame. Do kuracích pŕs narežeme mriežku a necháme marinovať cez noc alebo aspoň 2 hodiny. Potom ich grilujeme na rozpálenej grilovacej panvici kým nie sú prepečené. Medzitým si pripravíme kuskus. Zmiešame ho s koreninami a zalejeme vriacou vodou. Zakryté necháme napučaťa prehrabneme vidličkou. Jogurt zmiešame so soľou a ružovým korením. Podávame všetko spolu pekne upravené na tanieri.
Žádné komentáře:
Okomentovat