úterý 5. března 2013

_cacciatora

Králičie mäso je mimoriadne zdravé, chutné a jednoduché na prípravu. Čo tak inšpirovať sa týmto skvelým receptom, ktorý si v konečnom dôsledku môžete upraviť akokoĺvek podľa seba. Tento recept na králika na poľovnícky spôsob máte hotový expresne rýchlo, presne tak expresne, ako vám zmizne z taniera. Podávajte ho s ciabattou.

. ingrediencie .

1 chladený králik
hladká múka
olivový olej
rozmarín, šalvia, tymián
čierne olivy
5 strúčikov cesnaku
biele alebo červené víno, je to jednoducho všetko na vás / 150ml/
100 gramov rajčinového pretlaku / concentrato doppio/
soľ a korenie

. postup .

Porcie králika osoľte okoreňte a obaľte v múke. V hrnci opekajte na oleji cesnak. Cesnak vyberte  a na ochutený olej vložte mäso. Opekajte dozlatova. Pridajte byliny / množstvo podľa chuti/, zalejte vínom, pridajte olivy. Rozmiešajte pretlak v 1 dcl vody a prilejte do hrnca. Duste 2 hodiny. / keď sa ponáhľate postačí 45 minút, ale tie 2 hodiny sú predsa lepšie/ :)






4 komentáře:

  1. Zajkoooo, nieeee.
    Fňuk ,(

    Ja mám jedného králička doma, tak ťažko znášam keď sa konzumujú, tak to nie zlé na teba, len keď to sú také roztomilé ušaté zvieratká.

    OdpovědětVymazat
  2. Áno, sú milí aj roztomilí aj ušatí, aj kuriatka sú milé aj malé prasiatka aj teliatka aj ovečky. My ľudia ich jeme, viem, že ty si vegetarián, takže okrem všetkých vegetarínov a vegánov. Je to tak, chovajú sa aby sa jedli. Sú zdrojom obživy a cenných látok. Ja som mäsožrút, tak dúfam, že som si ťa nepohnevala teraz. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nie jasné, že nepohnevala :) Viem, že ľudia zvieratá jedia a chovajú ich za tým účelom. A práve preto, že sú roztomilé ich nejem, ale aj z iných dôvodov, no nikomu to nevnucujem, mňa len vždy pri srdci pichne keď nejaké na tanieri vidím.

      Vymazat
    2. Tak som rada. :) Chápem aj teba a tvoj názor mi nie je vôbec cudzí, najmä keď vidím ako sa niektoré zvieratká chovajú. Tam nesúhlasím ani ja.

      Vymazat