pátek 29. března 2013

_na barana!

Ešte to stíhate tak šup na barančeka! My na to máme rodinné dedičstvo - formu po prababičke.  Minulý rok sme to všetko veľmi prekomplikovali, použili recept z časáku a baranovi odpadla hlava. Tento rok to bolo väčšie lážo-plážo, použili sme hrnčekový recept na bábovku, ktorý ste mohli vidieť na blogu magazínu Egreš tu a výsledok bol dokonca lepší, ani mu tá hlava neodpadla. :)

Prajem vám krásnu Veľkú noc!








.ingrediencie.

    2 poháre hladkej múky
 pohár zomletých vlašských orechov
      <!--[endif]-->1 šľahačková smotana – 250 ml.
      <!--[endif]-->3 vajíčka, najlepšie domáce
       <!--[endif]-->1 ½ hrnčeka hnedého cukru
      <!--[endif]-->1 balíćek kypriaceho prášku
      <!--[endif]-->hladká múka  a maslo na vysypanie a vymastenie formy



.postup.

Dôkladne vymastíme a vysypeme formu na barančeka. Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, nalejeme do formy a  zakryjeme jej vrchnou časťou. Pečieme pri teplote 185°C,  50 minút.

Žádné komentáře:

Okomentovat