Ešte to stíhate tak šup na barančeka! My na to máme rodinné dedičstvo - formu po prababičke. Minulý rok sme to všetko veľmi prekomplikovali, použili recept z časáku a baranovi odpadla hlava. Tento rok to bolo väčšie lážo-plážo, použili sme hrnčekový recept na bábovku, ktorý ste mohli vidieť na blogu magazínu Egreš tu a výsledok bol dokonca lepší, ani mu tá hlava neodpadla. :)
Prajem vám krásnu Veľkú noc!
.ingrediencie.
2
poháre hladkej múky
pohár zomletých vlašských orechov
<!--[endif]-->1
šľahačková smotana – 250 ml.
<!--[endif]-->3
vajíčka, najlepšie domáce
<!--[endif]-->1 ½
hrnčeka hnedého cukru
<!--[endif]-->1
balíćek kypriaceho prášku
<!--[endif]-->hladká múka a maslo na vysypanie
a vymastenie formy
.postup.
Dôkladne vymastíme a vysypeme formu na barančeka. Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, nalejeme do formy a zakryjeme jej vrchnou časťou. Pečieme pri teplote 185°C, 50 minút.
Žádné komentáře:
Okomentovat