pátek 28. června 2013

_comeback - daj si more do taniera vol. 2

Po dlhej dobe opäť nejaký príspevok. Tento recept opatrujem už dlho. Bohužiaľ, len v mojej deravej hlave a nie na papieri. Skúsila som ho vyloviť, zmodifikovať a toto sa vykľulo. Ochutnáte a uvidíte sami.


ingrediencie


-       balenie slávok
-       200 gramov kalamárových krúžkov
-       pár kreviet
-       deci bieleho vína
-       čili paprička nakrájaná najemno
-       250 ramov akejkoľvek bielomäsej morskej ryby
-  1 Liter zeleninového vývaru
-       lyžica  concentrato doppio, koncentrovaného paradajkového pretlaku
-       štipka fenyklových semiačok
- 2 paradajky, nakrájané
-       stopka zeleru
-       strúčik cesnaku
-       petržlenová vňať na ozdobu (nemusíte)


postup

V hrnci na olivovom olej opražíme cesnak, čili, paradajku a najemno nakrájanú stopku zeleru, a fenyklové semiačka. Zalejeme vínom. Počkáme, kým sú suroviny mäkké. Krevety, kalamáre a slávky. Zalejem zeleninovým vývarom v ktormo rozmiešame trošku paradajkového koncentrátu. (concentrato doppio), pridáme rybu. Varíme, kým nie je mäkká. Posolíme  a dochutíme korením podľa potreby. 

Žádné komentáře:

Okomentovat