sobota 2. listopadu 2013

_cantucci

Zase cestujem s prstom po mape. Keď nie naozaj, pripomínam si atmošku pekných miest aspoň jedlom.  Zavialo ma do Toskánska - tak som si upiekla toskánske cantucci.


Objavila som ho v najbohovskejšej toskánskej kuchárke. Suroviny v nej ale ktovieako neprepočítali, takže som pridávala, uberala a tu je výsledok.


.suroviny.

maslo, na vymazanie
500 gramov hladkej múky
250 gramov cukru 
1 ČL prášku do pečiva (keď máte použite prášok z vínneho kameňa - dostať v DM)
3vajcia a 2 žĺtky
štipka podrveného šafránu
250 gramov nelúpaných mandlí
štipka soli



.postup.

Preosejte sypké suroviny do misy. Do stredu spravte priehlbinku a rozbite do nej 2 vajcia a žĺtky. Pridajte mandle a zapracujte ich. Pomúčenými rukami vytvarujte 2 dlhé, tenšie - cca. 5cm valčeky. Pečte potreté vajcom 30-45 minút. Nakoniec režte na 1,5 centimetrové kúsky.  

4 komentáře:

  1. Oh, nom nom, pripomina mi to tak tvrde suchariky s mandlami co mamina vzdy na Vianoce piekla a bolo to uzasne! A urcite to ma aj pomenovanie, ale nespomeniem si teraz ako sa tomu hovori :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja myslím, že dokonca presne viem, babka ich robieva tiež. Minuly rok som ich trošku pozmenila o brusnice: http://cafeetgateau.blogspot.sk/2012/12/prve-vianocneerstes-weinachtsbacken.html. :) my to volame dvakrát pečený. :)

      Vymazat
    2. Ano ano, to su oni, super Kati, dakujem, tento rok vyskusam, uz sa tesim!

      Vymazat
  2. Ahoj, máš opravdu nádherný blog s chutnými fotkami ;) Velmi ráda bych ti poslala zajímavou nabídku, avšak nenašla jsem zde žádný mejlový kontakt. Pokud bys měla zájem dozvědět se více napiš na: manavesela@gmail.com
    Budu se těšit!
    Marie

    OdpovědětVymazat