Už dávno na facebooku avizovaný recept na crème brûlée je konečne tu. O plynovej pištoli na opaľovanie crème brûlée som snívala odkedy moje oči prvý krát zhliadli Améliu lyžičkou búchať do karamelu. Búchať lyžičkou po VLASTNOM karamele je totiž úplné iné, ako keď vám ho niekto prinesia na tácke v cukrárni.
.potrebujeme.
200ml PLNOTUČNÉHO mlieka
300ml 40 percentnej smotany na šľahanie (predáva Kunín)
6 žĺtkov z najlepšie domácich vajec
100g krupicového cukru
1/4 lyžičky vanilkového prášku
mix hnedého a bieleho cukru (na karamel)
.postup.
Mlieko so smotanou a vanilkou privedieme do varu. V druhej mise zatiaľ vyšľaháme žĺtka s cukrom do peny. Pomaly prišľahávame zvarené mlieko. Nalejeme do misiek a pečieme vo vodnom kúpeli asi 50 minút na 110°C. Záleží od misiek aké máte, niekedy, ak sa vám nezdá hotové (bol to aj môj prípad) je treba ich nechať už vo vypnutej rúre "dobehnúť". V chladničke krásne ztuhne a tesne pred podávaním ho stačí zasypať cukrom opáliť pištoľou alebo nad sporákom nahriatou (veľmi) lyžicou.
Žádné komentáře:
Okomentovat