neděle 15. července 2012

_again simple

Toto vlastne ani nie je recept, je to len taký tip na dobrú večeru. Je to super ľahké a rýchle. Omeleta s kozím syrom, korením 4 farieb, a petržlenovou vňaťou. Chutí mi s chlebíkom z Dobrého trhu na Panenskej, ale aj s ktorýmkoľvek iným.

_potrebujeme

- na klasickú panvicu, 23 cm, 2 vajcia
- kozí syr /asi 30 gramov/, ale doprajte si, koľko chcete
- malý zväzok petržlenovej vňate
- olivový olej
- korenie 4 farieb
- soľ
- chlebík
- paradajky

_recept

Na panvici zohrejeme olej. Vajcia vymiešame s petržlenovou vňaťou, soľou a korením. Nalejeme na rozohriatu panvicu a točíme ňou aby sa vajcia uvarili. NEMIEŠAME, budeme mať praženicu. Keď sa nám zdá hore príliš veľa tekutiny, v omelete urobíme dierku, kam sa tekutina naleje. Zložíme z plameňa, rozdrobíme kozí syr a omeletu preložíme ako na obrázku. Dáme na tanier a papáme s rajčinami a chlebom.

Žádné komentáře:

Okomentovat