čtvrtek 19. července 2012

_ryba

Ryba je super vec. Ľahko a rýchlo absorbuje dobré chute dobrých byliniek a okrem radosti z jedenia nám spôsobí aj výnimočný kulinársky zážitok. A okrem iného, je hotová do 15 minút. Je to dokonca produkt lokálny, aj keď priznávam, že nie som ani odporca kreviet, lososov, mušlí..., ktoré, v našom regiónie, majú od lokálnych ďaleko.


Tento recept som pripravovala na sobotný obed. Je to jedlo ľahké, chutné a rýchle. Okrem kostičiek, ktoré zo pstruha veľmi ľahko dostanete von, nemá hádam žiadne mínus.


_recept: 

- 3 pstruhy / 3 porcie /
- zväzok petržlenu, hladkolistého
- zväzok tymiánu
- zväzok fenyklovej vňate
- citrón, bio
- maslo
- soľ a korenie


_postup:

Pstruhy umyjeme, dáme na plech a do ich vnútra rozdelíme adekvátne množstvo bylín. Posolíme a okoreníme a na vrch dáme citrónový plátok / 1 alebo 2 /. Okrem citróna dáme na vrchnú kožu pstruha aj kúsok masla. Poolejujeme chvostíky, aby sa neprilepili a dáme piecť do rúry na zhruba 15 minút alebo do zlatova / inak dosť neznášam termím dozlatova, ale jednoducho necháme pstruha piecť v rúre toľko, aby mal chrumkavú kožu /.





Podávame so šalátom, ktorý ukážem v priebehu týždňa.

Žádné komentáře:

Okomentovat