čtvrtek 12. července 2012

_daj si more do taniera

Káva a koláč ako názov blogu neznamená, že to bude celé len o káve a koláčoch. To by bola príliš veľká nuda. Káva a koláče sú super, to hej, ale predsa. Rada by som sa venovala aj nejakým jednoduchým receptom, ktoré zvládne každý. Niekedy jedlo varené 5 minút je lepšie ako trojhodinové opletačky s varením. 

Už k veci, k moru v tanieri. Je leto, niekde, nie zase až tak ďaľeko od nás je aj more. Keď dáme do panvice sépiu, bazalku, čili, cesnak a všetko to po uvarení dáme na tanier, máme more v tanieri. 

_ recept - 3 porcie :
- 2 sépie, očistené a nakrájané na ľubovoľné kúsky, kocky, krúžky, ako chcete
- 1 - 2 strúžky cesnaku, na plátky
- špeci korenie z maccelerie Falorni z Greve, to som dala ja, ale predpokladám, že aj keď ste tam boli, tak ste si akurát to nekúpili, tak ho nahraďte pokojne  čili - sušeným - a soľou
-  bazalka, nakrájaná na prúžky
- olivový olej


Postup:

Na oleji osmahneme cesnak, korenie, prípadne to čili. Keď cesnak začne zlatavieť, jemne, nie veľmi, lebo to potom budeme môcť celé vyhodiť, pridáme sépie. Opekáme asi 8 -10 minút, podľa toho ako sme sépiu nakrájali. Úplne nakonci, keď dáme sépie dole z plameňa, pridáme nakrájanú bazalku. Dosolíme, okoreníme a papáme s chlebíkom, ale aj podľa svojej chuti a uváženia, ako chceme. 






Žádné komentáře:

Okomentovat