čtvrtek 2. srpna 2012

_kuriatko pre nemäsožravcov

Všetci nemäsožravci si prídu na svoje. Môžu všetkým vyrozprávať, ako sa najedli kuriatok a pozrite, obyčajné, neobyčajné hríby sú to. Kuriatka dnes dostať všade naokolo v obchodoch. Tento recept je minútka, ktorá zasýti, páči sa na tanieri a, samozrejme, aj dobre chutí. Papajte s orechovým chlebom, je to dvojnásobný pôžitok.

_ingrediencie:


- kuriatka 1/4 kila na dve malé, "večerové" porcie
- 2 lyžice masla
- 100 ml 12 percentnej smotany
- petržlenová vňať
- trochu citrónovej šťavy
- soľ
- korenie


_recept:

Rozpálime maslo, na ktoré hodíme očistené kuriatka /dajte si záležať, niekedy bývajú špinavé/. Opekáme a v prípade, že sa nám kuriatka zdajú suché pridáme trošku masla. Keď kuriata zmäknú, čo trvá asi 10 minút, ale keď ste hladní, postačí aj 8, nalejeme na ne smotanu. Povaríme a vidíme, ako smotana hustne. Keď je hustá a pekne obalí hríby, vypneme, prilejeme kvapku citrónovej šťavy, posolíme, okoreníme a vmiešame petržlenovú vňať. Na tanieri dozdobíme vňaťou a ako som písala vyššie, najlepšie chutia s orechovým chlebom.

Žádné komentáře:

Okomentovat