středa 22. srpna 2012

_pfirsich?

Dáš si broskyňu? Daj si. Najlepšie v džeme. Jeho príprava nezaberie ani hodinu a vyzerá pekne.

Nimmst du einen Pfirsich? Nimm einen. Am besten in einer Marmelade. Sie ist schnell vorbereitet, einfach und sieht gut aus. :)

_ingrediencie/ Zutaten

 / 2 poháre/ 2 Becher/

- 1 kilo broskýň/ 1 Kilo Pfirsich
- 300 gramov jabĺk /očistených/ 300 Gramm geputzte Äpfel
- 500 gramov cukru / 500 Gramm Zucker
- 1 lyžička kyseliny citrónovej/ 1 TL Zitronensäure



_postup/ Ablauf

Nechajte broskyne v horúcej / vriacej/ vode až dovtedy, kým sa z nich dá ľahko odstrániť šupka. Odstráňte aj kôstky a nakrájajte broskyne na malé kúsky. Nastrúhajte jabĺčka. Varte všetko spolu / takmer všetky broskyne a a úplne všetky jablká / s 400 gramami cukru asi pol hodiny alebo, kým zmes nie je hustá. Pridajte zvyšné broskyne a zvyšný cukor / 100 gramov/ a varte ešte päť minút. Naplňte poháre a vychutnajte si váš "homemade" džem.

Lassen Sie die Pfirsiche in heißem Wasser bis Sie einfacher die Schäle weggeben können. Geben Sie die Schäle und Kerne dann weg und schneiden sie die Pfirsiche auf kleine Stücke . Reiben Sie die Äpfel auf. Kochen Sie es alles zusammen / fast alle Pfirsiche und alle Äpfel / mit 400 Gramm Zucker.  Kochen Sie es 30 Minuten oder bis die Masse verdickt wird. Geben sie dazu den Rest der Pfirsiche, restlichen Zucker und Zitronensäure. Kochen sie  es  noch 5 Minuten zusammen. Füllen sie die Becher aus und genießen sie sich Ihre "homemade" Marmelade.


2 komentáře:

  1. Okrem vybornych receptov aj vynikajuce fotky!Takto lahodiaci blog som uz dlho nevidela!!Urcite tu budem casto chodit po napady.Maj sa krasne!

    OdpovědětVymazat